Logotyp

Kribbea AB, utbildning och support sedan 1993

Microsoft Excel grundkurs

För vem passar kursen?

Grundkursen i Microsoft Excel passar dig som vill lära dig programmet från grunden och med lite fokus på förenklande tips och tids- och arbetsbesparande funktioner som man kanske inte lärt sig som självlärd.

Kort beskrivning av innehållet

Under grundkursen i kalkylprogrammet Microsoft Excel startar vi utbildningen från grunden med att komma igång med grundläggande kunskaper och arbeta med sammanställningar av siffror och text i tabeller med summor och egna beräkningar och diagram.
Vi övar på summeringar med funktionen Autosumma och vi skapar egna beräkningar med de fyra räknesätten och vi övar även på former och beräkningar med blandade och absoluta referenser vilket kan vara användbart om man till exempel vill använda en cell i en formel som kopieras till många celler (exempelvis många varors priser skall multipliceras med en procentsats som finns i en cell).
Under grundkursen övar vi även på att formatera celler och hela tabeller med format för rubriker, siffror och tal, texter, datum m.fl. Vi går även igenom och förklarar och löser vanliga problem, frågor och behov som uppstår i samband med formatering i Microsoft Excel. I grundkursen övar vi även på enkel hantering av listor med sortering och filtrering.

Innehåll

Grunderna i att skapa tabeller och kalkyler

Formatering av celler, text och värden

Summeringar och egna formler

Hantera utskrifter

Diagram

Listor


För mer information om oss och/eller om hur vi kan hjälpa er, kontakta oss gärna via e-post på våra förnamn punkt efternamn snabela kribbea punkt se eller information snabela kribbea punkt se.